Szolgáltatásaink

 -10% az autójavítás árából a Beck Bontónál! Küldje el ajánlatkérését most!

Autószerviz? Gumijavítás? Autóbontás?

Mi mindezt vállaljuk, és ezeken kívül is sok hasznos szolgáltatással állunk rendelkezésére.
A biztonságos autózáshoz hozzátartozik a jármű rendszeres karbantartása. Az egyes alkatrészek ugyan még rendeltetésszerű használat mellett is folyamatosan kopnak, de megfelelő odafigyeléssel lassíthatjuk a folyamatot.
Ha autójával mégis történik valami, nem árt, ha ismer olyan megbízható szakembereket, akik a problémát rövid határidővel orvosolni tudják. Cégünk évek óta foglalkozik gépjárműbontással és javítással. Célunk, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, és ne csak egyszer jöjjenek el hozzánk, hanem bármilyen nem várt gépjárművel kapcsolatos gond esetén hozzánk forduljanak.
Mivel fő profilunk a gépjárműbontás, nálunk gyakorlatilag bármilyen bontott alkatrészre is szert tehet. Ezek az eszközök természetesen sokkal olcsóbbak az újaknál és gyakran kiváló állapotúak, így jó ideig képesek ellátni feladatukat.

Cégünk fő tevékenységi köre:

bontott autóalkatrész

 • autóbontás
 • gépjárművek bontásra történő átvétele, forgalomból való kivonása
 • új és bontott autóalkatrész értékesítése
 • gumiszerelés: személygépkocsi, kisteher
 • autóüvegezés helyben
 • gyorsszerviz: olajcsere, kipufogószerelés, üvegcsere
 • karosszéria javítás
 • gépi forgácsolás
 • gépjavítás-szerelés
 • szerkezeti-lakatos munkák

 

A roncsautó új élete

roncsautó

A modern városi életre ma már az jellemző, hogy nem egy otthonban éljük le az életünket, hanem munkánktól, családunk növekedésétől, az adódó lehetőségektől függően több lakásban is lakunk.

Ugyanez igaz az autóinkra is. Igények, lehetőségek alakítják választásainkat, de van úgy, hogy baleset miatt kell új autót vásárolnunk. Amennyiben autója totálkárossá vált, ne vegye egyből az irányt a szeméttelep felé, mert  még ebben az állapotában is segíthet vele önmagán és másokon.

Keressen fel minket bizalommal, használhatatlanná vált roncsautóját a legkedvezőbb áron felvásároljuk Öntől! Így mindenki jól jár, hiszen Ön nem csak pénzt kap az autóért, de bontási igazolást is adunk hozzá. A bontott és még beépítésre alkalmas alkatrészek pedig egy másik autóba kerülve megkezdhetik új életüket, lehetőséget biztosítva sok autótulajdonosnak az olcsó, de minőségi használt autóalkatrészek megvásárlására.

Mielőtt roncstelepre szállíttatná használhatatlanná vált járművét, inkább hasznosítsa újra a mi segítségünkkel! Roncsautó felvásárlással kapcsolatban bátran forduljon hozzánk!

 

Annyira megsérült a szélvédője, hogy nem mer tovább hajtani az autóval?

Akkor hívjon minket azonnal és helyben kicseréljük autóüvegét!
 
Sokan nem gondolják, hogy a szélvédő kisebb hibája veszélyes lenne, pedig az! Vannak olyan aprónak tűnő sérülések, amelyekkel, ha azonnal nem fordul üvegjavítóhoz, akkor a sérülés nagy valószínűséggel tovább nő egészen addig, hogy az ablak menthetetlen lesz és autóüveg cserére lesz szüksége.
 
Gyakran előfordulhat, hogy olyan helyzettel találjuk szembe magunkat, hogy egy állat hirtelen kiugrik az útra, és a szélvédőnknek csapódik, esetleg egy nagyobb kő landol az üvegen. Ilyenkor a nagymértékű sérülést szenvedett szélvédővel nem lehet tovább haladni, ezért helyszíni autóüveg cserére van szükség. Fontos, hogyha ilyen baj történik, minél előbb húzódjon le az útról a leállósávba, vagy biztonságos helyre, nehogy még nagyobb probléma lépjen fel.
 
Mi kedvező áron és nagy szakértelemmel cseréljük ki a helyszínen az autóüveget, legyen az szélvédő, oldal vagy hátsó ablak.
 
Ha gyors segítségre van szüksége, ne habozzon, hívjon minket azonnal!
 
 

Karosszéria javítás gyorsan és megbízhatóan

Autónk karosszériájának hibátlan állapota nem csupán esztétikai kérdés, de a biztonságos vezetés során is elengedhetetlen feltétel, ezért fontos szem előtt tartanunk az optimális állapot fenntartását és szükség esetén elvégeztetni a javításokat. A mindennapos használat során elkerülhetetlen, hogy járművünk sérüljön, valamint sajnálatos módon bárkivel előfordulhatnak balesetek, melyek nyomot hagyhatnak a karosszérián és ezzel ronthatják a biztonságos és felelősségteljes közlekedés esélyeit.
 
Az autó karosszériáján keletkezhető sérülések:
 • Kisebb sérülések: ajtórányitásból, bevásárlókocsik által szerzett sérülésekből, parkolókban szerzett egyéb sérülésekből, stb. származó károk.
 • Jégkár: a jégeső, valamint a kavics és egyéb anyag felverődéséből származó sérülések.
 • Nagyobb sérülések: balesetekből, ütközésekből és karambolokból származó nagyobb mértékű karosszériasérülések.

Amennyiben megbízható és gyors karosszéria javításra van szüksége, hogy járműve újra régi formájában és biztonságosan szolgálhassa igényeit, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Profi gumiszerelés az évszaknak megfelelően

A biztonságos és felelősségteljes közúti közlekedés elengedhetetlen alapfeltétele, hogy az aktuális évszaknak és az útviszonyok sajátosságainak megfelelően készítsük fel gépjárművünket a forgalomban való részvételre. A járművünk műszaki állapota, karosszériája és a gumiabroncsok állapota egyaránt meghatározó a közlekedésbiztonság szempontjából, azonban az évszakos változások más-más abroncstípusokat igényelnek.
 
Hazánkban sajnos sokan nincsenek tisztában a téli és nyári gumiabroncsok használatának fontosságával, valamint a csere szükségességével, azonban a megfelelő gumik meghatározóak az úttartási, tapadási és a fékezési képességek szempontjából is. A jó minőségű gumiabroncsok jelentősen hozzájárulhatnak a balesetek megelőzéséhez, melynek következtében érdemes mindig a megfelelő időben átszereltetni őket.
 
Válassza autóbontónk gumiszerelési szolgáltatásait személygépkocsik és kis tehergépjárművek esetében a biztonságos közlekedés érdekében, valamint bővebb információkért szolgáltatásainkkal és autóbontónkkal kapcsolatban keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben állunk rendelkezésére!
 
 

Könnyes búcsú – viszlát, szeretett, régi autóm!

roncsautó felvásárlás
Egy rossz állapotban lévő, használt, törött autó eladása minden esetben nagy nehézségeket okoz. Egy roncsautó a javítási költségét nem csak mi, de a legtöbb esetben a kereskedő sem vállalja, és ez az autó eladását is nagyban megnehezíti, sőt, tulajdonképpen képtelenné teszi, hiszen senki sem tart igényt egy régi, elöregedett, szinte javíthatatlan autóra – és ez ránk is igaz, bármennyire is a szívünkhöz nőtt az évek során.
 
Döntsön a roncsautó felvásárlás mellett!
 
Igyekszünk figyelembe venni az Ön érdekeit, így arra törekszünk, hogy a roncsautó felvásárlás reális áron történjen – vagyis felmérjük az autó állapotát, és ettől is függővé tesszük a vételárat.
 
Ha minket választ, gyorsan és egyszerűen túladhat feleslegessé vált roncsautóján, mi pedig minden ezzel járó nehézséget leveszünk az Ön válláról! Nincs más dolga, csak felkeresni minket elérhetőségeinken, és mi már végezzük is Ön helyett a piszkos munkát!
 
A roncsautó felvásárlást érintő kérdésekben bátran érdeklődjön megadott elérhetőségeinken!
 
 

A  gumiabroncs sérülései

Az autó karbantartása minden autótulajdonos saját felelőssége, melynek elhanyagolása súlyos következményekkel járhat. A gumiabroncs karbantartása, sérüléseinek azonnali javítása legalább olyan fontos, mint a motor vagy a fékrendszer állapota. A gumiabroncs sérülései különfélék lehetnek.
 • Az egyik leggyakoribb a folyamatos használat nyomán, fokozatosan bekövetkező elhasználódás, vagyis a kopás. Mértéke függ a sofőr vezetési stílusától, az autó használatának gyakoriságától. A kopott gumi profilmagassága csökken, tapadási felülete kisebb lesz, így használata életveszélyes is lehet.
 • A gumiabroncs élettartamát és állapotát jelentősen befolyásolja a megfelelően beállított levegőnyomás is. Ha az abroncsban túl kicsi a nyomás, rosszul van beállítva, vagy folyamatosan csökken, akkor az abroncs túlmelegedhet, és az alkatrészei lassan szétválnak, végül az abroncs végül teljesen tönkremegy.
 • A gumi sérülhet továbbá ütközéskor, amikor egy éles útakadály becsípi a gumit. Ekkor bekövetkezhet megnyúlás, vázszerkezet sérülés, mely szintén balesetek forrása lehet.
Ha a fentiek valamelyikét tapasztalja, akkor Önnek profi segítségre van szüksége. Hozza el járművét autóbontónkba, és bízza ránk a gumijavítást!

 

Minden egy helyen!

Autóbontásra van szüksége? Új és bontott alkatrészek után érdeklődik? Csak egy kis javításra van ideje? Akkor a lehető legjobb helyen jár!
Márkafüggetlen autóbontónk ugyanis regisztrált autóbontó, legálisan tevékenykedő cég, mely igyekszik minél szélesebb körben kielégíteni az ügyfelek igényeit. Autóbontónk a bontás után keletkezett hulladékot is megfelelően kezeli, hisz számunkra nem csak a munka minősége, de a környezetvédelem is fontos. Autóbontáson felül foglalkozunk új és bontott alkatrészek forgalmazásával is.
Fő profilunk az autóbontás, de próbáljuk szélesíteni ügyfélkörünket, így folyamatosan tovább fejlesztjük szolgáltatási tevékenységünket, ezért az autóbontáson kívül megkereshet minket lakatos munkákkal, sőt ha gyorsszervizre van szüksége, abban is állunk rendelkezésére.
Tehát, ha autóbontás, új és bontott alkatrész, gyorsszerviz, lakatos munka, akkor keressen minket bizalommal, és kérjen árajánlatot, munkatársaink készséggel állnak minden új és meglévő ügyfelünk rendelkezésére!
 

Vásároljon bontott és új alkatrészeket autóbontonktól!

 

Tovább szeretne adni sérült autóján?

roncsautó felvásárlásMegsérült az autója? Megszeretne tőle szabadulni? Nem tudja, hogy ilyenkor kihez fordulhat? Megbízható céget keres roncsautója felvásárlásához? Mi tudunk Önnek ebben segíteni, felvásároljuk az Ön régi járművét, hogy ne legyen rá több gondja!

Sérült, törött, esetleg totál káros az autója? Szabaduljon meg tőle még ma! Ne foglalja Önnél feleslegesen a helyet a garázsban, hiszen Ön már semmire nem tudja használni. Helyette inkább keressen fel minket, és mi felvásároljuk az Ön roncsautóját akár még ma! Egy roncsautó felvásárlása nagy segítség lehet Önnek is, hiszen megszabadul egy felesleges tehertől, hogy hova tegye a járművét és, hogy mit is kezdjen vele, emellett az eladással még pénzt is kereshet. Ne aggodalmaskodjon tovább, mi segítünk Önnek ebben a problémájában!

Lépjen kapcsolatba velünk, ha roncsautó felvásárlására van szüksége! Ha bármilyen kérdése lenne azzal kapcsolatban, hogy hogyan néz ki ez a folyamat, akkor keresse fel ügyfélszolgálatos kollégáinkat, akik készségesen állnak az Ön rendelkezésére!

 

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek:  08-17 óráig

Szombat:         08-13 óráig

Kérjen tőlünk ajánlatot!

 

Az autóbontás és a környezetvédelem kapcsolata

autóbontó, autóbontásSajnos napjainkban Magyarországon rengeteg illegális autóbontó működik, melyek közvetlen veszéllyel vannak a közlekedés biztonságára, mert nem megfelelő alkatrészeket forgalmaznak. Sajnálatos, mert az autóbontás, amennyiben szervezetten, a jogszabályoknak, előírásoknak megfelelően működik, rendkívül hasznos tevékenység.

Fontos a gazdaság szempontjából, mert a még használható alkatrészek visszakerülnek a forgalomba, továbbá ellenőrzött körülmények között elkerülhető a veszélyes anyagok hibás kezelése, és az előbontási maradékokkal a víz, a talaj és a levegő szennyezése.

Autóbontáskor a következő anyagokat mindenképpen el kell távolítani: higany tartalmú alkatrészek, üzemanyagok, akkumulátorok, fagyálló folyadék, légkondi folyadéka, hűtőfolyadék. Ezek tárolására speciális, veszélyes hulladékoknak kialakított tárolót kell biztosítani.

Mivel manapság nagyon sok olyan autóbontó működik, ahol a jogszabályokat semmibe veszik, mindenképpen megbízható szakemberekhez forduljunk!

Amennyiben további kérdések merülnek fel Önben, vagy árajánlatot kérne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!
 

Autóbontás és a jogszabályok

Autó felvásárlás

Az autóroncs felvásárlás összetett feladat, hiszen számos előírásnak és jogszabálynak kell ahhoz megfelelni, hogy törvény szerinti módon történjen az átvétel. Érthető, hogy fontos vizsgálatok és előírások övezik az autóroncsokat, hiszen ez egy igen veszélyes hulladéknak számít, ami környezetre ártalmas lehet.

A kormányrendeletek nem csak a tulajdonosra, de a járműgyártókra és a járműbontókra is vonatkozik, ami kötelezettségekkel jár. Érdemes viszont végigmenni az előírt folyamatokon, hiszen akkor elmondhatjuk, hogy az autóroncs tisztességes módon eljutott a bontóhoz és megkezdődhet az újrahasznosítása, így nem terhel minket semmi felelősség.

A hulladékká vált járműveket minél hamarabb el kell juttatni az autóbontóhoz és ezt átvételi igazolás aláírásával igazolni, hiszen csak ebben az esetben érvényes a jármű teljes forgalomból való kivonása.

Bízza szakemberekre a munkát és kérje szolgáltatásainkat! Bátran keressen fel minket elérhetőségeinken, ha további információkra van szüksége!

 

Ne tárolja roncsautóját közterületen!

Roncs autóTotálkárosra tört az autója, már nem lenne gazdaságos megjavíttatni? Ne habozzon sokáig, hozza el mielőbb budapesti autóbontó cégünkhöz!

A ma hatályos törvény szerint ugyanis üzemképtelen járművek közterület-használati hozzájárulás nélkül közterületen nem tárolhatók, az üzembentartó köteles a saját költségén eltávolítani a járművet a közterületről, különben közterület-használati hozzájárulást kell kérnie. E nélkül roncsautót csak mellékútvonalon és maximum tíz napig szabad tárolni. A közterület-használati hozzájárulást a gépjármű üzemben tartója a tárolás helye szerint illetékes önkormányzattól kérheti és csak tömegközlekedéstől mentes mellékútvonalra, legfeljebb kilencven napra kaphatja meg, díjfizetés ellenében. Amennyiben az autóban nincs jól látható módon elhelyezve a közterület-használati hozzájárulás száma, azt a Közterület-felügyelet elszállítja. Ennek és a tárolásnak a költségei szintén a tulajdonost terhelik!

Cégünk bontási igazolás kiadása mellett vásárol fel roncsautókat Budapesten, a XXII. kerületben. Ne várja meg, amíg letelik a törvényben meghatározott határidő, forduljon hozzánk mielőbb!

 

Még egy ok, hogy autóbontónkat válassza!

Az autók sok esetben addig szolgálják tulajdonosukat, amíg le nem cserélik őket egy nagyobb, szebb, újabb vagy éppen kisebb és praktikusabb modellre. Azonban vannak olyan esetek is, amikor az élet közbeszól, és az autók élettartama egy baleset következtében sajnálatos módon drasztikusan lerövidül.

A karambolos vagy roncsautók sorsa ezek után kétféle lehet. Az autó tulajdonosa megpróbálhat túladni rajtuk saját maga vagy megtartja az autót. Utóbbi nem túl szerencsés döntés, még ideiglenesen sem. Ugyanis egy olyan jármű, amit még nem vontak ki a forgalomból, legyen az végleges vagy ideiglenes kivonás, ugyanúgy emészti a pénzt, mintha szervizbe kéne vinni vagy benzinnel feltölteni.

A személyautók után egészen addig fizetni kell a kötelező biztosításokat és a teljesítményadót, amíg hivatalosan is kivonják a forgalomból. Ezért érdemes minél hamarabb túladni a romhalmazzá vált autón egy roncsautó felvásárlással foglalkozó cég segítségével. Ami Önnek roncs, az nekünk érték, és Ön továbbléphet egy új autó megvásárlása felé, anélkül, hogy kidobta volna a pénzt az ablakon vagy szennyezte volna a környezetet.

Forduljon hozzánk bátran, budapesti autóbontónk munkatársai készséggel állnak rendelkezésére roncsautó felvásárlással kapcsolatban!

 
Téli csúszkálás: több roncsautó

A téli szélsőséges időjárás jellemzően több alkalmat ad a balesetekre, továbbá sok autós nem készül fel ezekre a viszonyokra, így ebből adódhatnak kellemetlen helyzetek.  Az Ön autója is a csúszós téli utakon egy kellemetlen koccanás során használhatatlanná vált?

A javíttatása valószínűleg igen drága lenne egy olyan autónak, ami egy karambol során teljesen tönkrement. Ilyenkor érdemes elgondolkodni a lehetőségen, hogy roncsautó felvásárlással foglalkozó autóbontóra bízza a járművet, mely sokkal jobban megéri, mintha teljes felújításra szánná el magát. Természetesen a biztosító sem fizet minden esetben, így az autó javíttatása helyett érdemes a roncsautó felvásárlás ajánlatán elgondolkodni, amivel jobban járhat egy totálkáros autó esetében.

Döntsön Ön is okosan! Keressen fel minket bizalommal roncsautó felvásárlás ügyében, garantált, hogy nálunk olyan árat fog kapni, amivel meg lesz elégedve! Márkafüggetlen bontónk szakemberei készséggel állnak rendelkezésére!

 

 

A roncsautó felvásárlás előnyei – éljen a lehetőséggel!

Egy használhatatlan gépjármű eladása rengeteg utánajárással, ügyintézéssel jár. Van, aki gépjárművét lebontva alkatrészenként tudja értékesíteni, de sokan nem értenek ahhoz, hogy darabokra szedjék az autót.

Erre a problémára nyújt megoldást a roncsautó felvásárlás! Ha nem volt megfelelő biztosításunk gépjárművünkre, és egy nagyobb karambol, baleset után kártérítés nélkül maradunk, ráadásul így az autó is javíthatatlan, érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Sose érjük be annyival, hogyha autónk tönkrement egy közúti baleset során, akkor értéktelenné vált!

Nem csak totálkáros autó esetén fordulhatunk az autóroncs felvásárlás opciójához, hanem a nagyon öreg, műszakilag már megbízhatatlan gépjárműveinktől is megválhatunk ilyen módon. Lehet, hogy az elektronikája már nem működőképes, de más alkatrészei még felhasználhatók. Ha ritka szériájú autója van, akkor akár nagyobb összeget is kaphat egy-egy alkatrészért.

Ne álljon kertjében rég nem használt autója! Ha már egyáltalán nem tud vele hosszabb utakat megtenni, akkor miért ne váltaná pénzre? Bátran forduljon hozzánk autóroncs felvásárlás ügyében!
 

Ne halogasson, válasszon minket: autóroncs átvétel

A halogatás sajnos emberi tulajdonság, nem tehetünk róla, hajlamosak vagyunk a legtöbb feladatot tologatni. Majd megcsináljuk, majd holnap, majd jövő héten gondoskodunk róla. Persze inkább a nemszeretem dolgokra jellemző, hogy az elintézésüket későbbre toljuk; ilyen dolog lehet egy számla befizetése, egy megbeszélés, vagy egy roncsautón való túladás is.

Válasszon minket, és mi megszabadítjuk ettől a kellemetlenségtől, a halogatástól, ugyanis mi átvesszük roncsautóját, ha arra van szükség! Miért tárolná olyan helyen a már hasznavehetetlen autót, ahol tulajdonképpen nincs is hely számára? Miért kerülgetné a már porfogónak is fölösleges roncsjárművet, ha meg is szabadulhat tőle? Eladni, szétszerelni, elszállíttatni se kedve, se ideje? Nem is kell, mert mi megtesszük Ön helyett! Keressen fel minket bizalommal, és átvesszük roncsautóját! Megmentjük a halogatástól, megszabadítjuk egy fölösleges holmitól!

 

Méltatlan ajánlatokat kap? Nálunk kedvező roncsautó felvásárlás árak várják!

Méltatlan ajánlatokat kap? Nálunk kedvező roncsautó felvásárlás árak várják!Szeretne végre túladni roncsautóján, de úgy érzi, eddig megpróbálták kihasználni nehéz helyzetét méltatlan árajánlatokkal? Akkor jó hírünk van! Cégünknél a roncsautó felvásárlás árak kedvezőek, nálunk nincs zsákbamacska vagy kellemetlen meglepetés!

Mi tudjuk, hogy egy hibás, sérült vagy akár egy totálkáros kocsi eladása rendkívüli nehézséggel jár. Már vevőt is alig lehet találni, ha pedig talál is az ember, a tranzakció vége az esetek többségében ráfizetés lesz, nem pedig nyereség. De nem nálunk! Mi lelkiismeretesen megvizsgáljuk az autó állapotát, és olyan ajánlatot teszünk a roncsautó felvásárlás árát illetően, ami az Ön számára is több, mint megfelelő. A leggyorsabb és legegyszerűbb módot biztosítjuk arra, hogy megszabaduljon a roncstól, ami csak a helyet foglalja, és sok fáradtságot okoz Önnek a rengeteg, forgalomból való kivonás kapcsán elvégezendő papírmunkájával.

Ha elege van az arcátlan roncsautó felvásárlás árakból, és szeretne jól járni járműve eladásával, akkor bátran vegye fel cégünkkel a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

 

Megbízható autóbontó Budapesten!

Megbízható autóbontó Budapesten!Van úgy, hogy egy használati tárgyat nagyon megszeretünk, ezért addig alkalmazzuk azt, ameddig csak lehet. Még akkor sem cseréljük le, akkor sem válunk meg tőle, amikor már kezd öregedni, egyre több probléma adódik vele. Igyekszünk utánajárni, megjavíttatni, szerelőhöz fordulunk, ám előbb-utóbb már nem lesz több lehetőségünk, és fel kell adnunk, elengedni a régit és beengedni az újat.

A régi autóknak is szüksége van az elengedésre, nem használhatjuk azokat örökké. Már csak az a kérdés, hogy mit teszünk velük, amikor lejárt az idejük. Eladhatjuk, kerülgethetjük a garázsban vagy az udvaron, de dönthetünk úgy is, hogy egy autóbontóra bízzuk a sorsukat.

Budapesti autóbontónk szakértői minden autótulajdonosnak a rendelkezésére állnak, segítünk gyorsan, egyszerűen és szabályosan kivonni a forgalomból a régi autót. Budapesti autóbontónk minden lépésben segít abban, hogy Ön minél előbb letudja az autóeladást. Keressen minket elérhetőségeinken a pontos részletekért!
 

 

 Autó-Wikipédia | Autóbontó.lap.hu | Autóalkatrész.lap.hu | Bontás.lap.hu | Autojavito.lap.hu | Autojavitas.tlap.hu

 

További oldalak: www.e-sprint.hu | www.autoberles-budapest.hu | www.auto-mento.hu

 

Autók átvétele bontásra, forgalomból való kivonás, bontott és új alkatrészek széles választéka, gyorsszerviz, lakatos munkák.

Várjuk szeretettel minden kedves régi és új ügyfeleinket!

Beck & Beck Autóbontó | 1225 Budapest, Bentonit u. 2-4. | 06-1/207-1474 |